Lions mane Mushroom Extract

Traditioneel gebruik

Lion's mane, in Japan mountain priest mushroom genoemd, wordt al heel lang gebruikt als versterkend middel en ter ondersteuning van de hersenfuncties.

Proces

We kweken, oogsten, verwerken en extraheren de lion's mane zelf, waardoor we u het meest verse, puurste en krachtigste elixer kunnen leveren dat beschikbaar is. De extractie gebeurt op drie manieren zodat het volledige scala aan actieve bestanddelen van verse lion's mane behouden blijft. We gebruiken hiervoor hightech methoden die zijn gebaseerd op traditionele technieken en uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De extracten worden vervolgens gestabiliseerd en op smaak gebracht met biologische ahornsiroop.

Wetenschap

Lion's mane zet de hersenen aan tot het aanmaken van meer NGF (zenuwgroeifactor of nerve growth factor). Deze neuropeptiden zorgen voor de productie, groei en het onderhoud van neuronen in de hersenen. Naarmate we ouder worden neemt de activiteit van de neuropeptiden af, wat leidt tot een verslechtering van de hersenfunctie. NGF helpt de hersenen vitaal en gezond te houden.

NGF zorgt ook voor de aanmaak van nieuwe myelinescheden. Een myelineschede is een beschermend laagje om de zenuwen dat de prikkelgeleiding tussen de cellen versnelt. Als deze scheden beschadigd zijn, zoals bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, verloopt deze prikkelgeleiding veel trager. Momenteel worden lion's mane en NGF gebruikt bij de ontwikkeling van behandelingen voor deze ziekten.

Lion's mane heeft ook neurotrofe eigenschappen. Dat houdt in dat het de groei en differentiatie van neuronen stimuleert. Neuronen spelen een belangrijke rol bij het leren en de ontwikkeling van de hersenen.

  • hericenone A, B, C, D, E, F, G en H
  • polysaccharides FI, FII, FIII-1 en FIII-2
  • fenols: hercenon A en B
  • vetzuren
  • polysaccharides: xylaan. glucoxylaan, heteroxyloglucaan
  • fenol analogen: hercenon C, D, E, F, G en H

 

Dosering

Halve pipet (0.5 ml), 3 maal daags bij voorkeur voor het eten. Leeg het pipet gewoon onder je tong. Je kunt erna gewoon een glas water drinken.

Wanneer merk je de effecten?

Over het algemeen zal het tien dagen tot twee weken duren voordat je positieve effecten zult opmerken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen