Green vein Kratom – 5 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze Kratom soort is ‘best of both worlds’. Het heeft zowel een stimulerende als een kalmerende werking. Daarnaast heeft de Green vein ook een pijnverzachtende eigenschap. Omdat deze kratom meerdere eigenschappen heeft wordt deze vaak vermengd met andere soorten.

 

Werking: Kalmerend en verzachtend

 

Ingredienten: Mitragyna speciosa

 

Omschrijving:

Kratom heeft een sterk effect op je humeur en je energie. Het vermindert angsten, terwijl het gevoel wordt omgeschreven als gelukkig, sterk en actief, met een kalme geest en een sterke wil tot werken. Thaise arbeiders gebruiken het om de werkdag door te komen. De effecten zijn na 5 tot 10 minuten voelbaar en kunnen enkele uren duren.

 

De meeste mensen noemen de effecten stimulerend en euforisch bij een lage dosis en kalmerend bij een hogere dosis. Dit kan waarschijnlijk verklaard worden doordat mitragynine bij kleine hoeveelheden de delta-opiaatreceptoren stimuleert, maar naar mate de dosis stijgt steeds meer de mu-opiaatreceptoren stimuleert. Dit zijn dezelfde receptoren die geprikkeld worden wanneer je op opium gebaseerde drugs gebruikt.

 

Hoewel de belangrijkste alkaloïden in kratom verwant zijn aan psychedelische stoffen, lijkt kratom geen psychedelische effecten te hebben. De belangrijkste uitwerkingen zijn vergelijkbaar met die van opiaten: pijnstillend en hoestonderdrukkend, maar ook narcotisch en euforisch. Deze effecten zijn in sterkte ongeveer vergelijkbaar met codeïne.

 

Sommige bronnen beweren dat kratom, net als andere opiaten, seksuele lust bij vrouwen opwekt en erectieproblemen bij mannen kan verminderen. Het positieve effect van mitragynine op het humeur en een vermindering van angstgevoelens zijn hier waarschijnlijk verantwoordelijk voor. Andere effecten van mitragynine zijn verminderde spierspanning, lokale verdoving en depressie van het centrale zenuwstel.

 

Directe negatieve effecten kunnen zijn: droge mond, verhoogde urinatie, verminderde eetlust en verstopping. In tegenstelling tot opiaten veroorzaakt mitragynine meestal geen misselijkheid of braakneigingen. Intensief gebruik kan resulteren in een lichte vorm van slaapzucht.

 

Kratom is geen geneesmiddel, maar kan een positieve invloed hebben op zaken als:

– Rusteloosheid

– Een verbeterde concentratie

– Energietekort

– Slapeloosheid

– Verlichting van pijn

– Vermindering van “trek” (craving) bij verslavingen

 

Dosering:

Naast je eigen lichaamsgewicht en gevoeligheid, hangt de dosering ook erg af van de sterkte van de kratom. Normaal gesproken zou 5-10 gram gedroogde bladeren voldoende moeten zijn voor onervaren gebruikers. De dosering kan iets lager met kratompoeder, dat meestal sterker is dan gewone bladeren (3-5 gram). Ditzelfde geldt voor extract. Kratom is niet verslavend als het verantwoordelijk wordt gebruikt en niet vaker dan één à twee keer per maand. Meer ervaren gebruikers zullen na enige tijd de behoefte voelen om de dosering te verhogen.

Kratom in hogere dosering neigt sterk naar kalmerende effecten, ongeacht welke soort wordt gebruikt.

 

Mild Effect: <3 gram, zie foto met 5 gram Kratom in een eetlepel.

Redelijk/Goed Effect: >3-5, zie foto met 5 gram Kratom in een eetlepel.

Sterk Effect: > 5-6 gram, zie foto met 5 gram Kratom in een eetlepel.

 

Gebruik: Los wat Kratom op in een kopje thee met wat honing en drink het op.

 

Waarschuwing:

Verkoop en gebruik onder de 18 jaar niet toegestaan. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Aanbevolen dosering: 4 tot 5 gram

0 sterren op basis van 0 beoordelingen