Organische Hennepolie

Product

Hennepzaadolie

Inhoud

Flessen van 250 ml

Ingrediënten

Gemiddeld wordt er 6 kilo hennepzaad gebruikt om 1 liter hennepolie te maken. De hennepzaadolie bevat de volgende stoffen (per 100ml):

8-11 gram verzadigd vet

10-16 gram oliezuur (enkelvoudig onverzadigd vetzuur)

50-65 gram linoleenzuur (Omega-6)

2-4 gram gamma-linoleenzuur (omega-6)

15-25 gram alpha-linoleenzuur (omega-3)

10-15 mg Vitamine E

Er is geen vergelijkbare eetbare olie op de markt die deze waarden van gezonde vetten bevat, daarom is de hennepzaadolie een uitstekende additie bij elk gerecht.

Kleur

Olijf groen tot lichter groen

Smaak

Mild en nootachtig

Houdbaarheid

 ongeveer 10 maanden (zie houdbaarheidsdatum op product)

Gebruik

De hennepzaadolie leent zich uitstekend voor de bereiding van zowel koude als warme maaltijden. ( let op! Niet geschikt om mee te bakken of te frituren)

De hennepzaadolie combineert uitstekend met kool, tomaten, mozzarella, yoghurt, aardappelen, ijs, pesto pasta, alle soorten salades, cornflakes, chocolade creaties en het bakken van bv. cakes.

Dosering

Om het afweersysteem en de fysieke gesteldheid te verbeteren adviseren wij een gebruik van 2-3 eetlepels per dag.

Productie

De hennepzaadolie wordt geproduceerd in het zonnige Burgenland te Oostenrijk. Voor de productie van de hennepzaadolie wordt uitsluitend hennep gebruikt van biologische oorsprong (AT-BIO-301). De teelt, extractie en productie van de hennepzaadolie wordt gedaan door Medihemp. Er worden geen pesticiden en herbiciden gebruikt bij de productie.

Het hennepzaad wordt eerst voorzichtig geschild en vervolgens wordt de olie met een koude pers er langzaam uit geperst zo blijven gezonde stoffen die het hennepzaad van nature bevat behouden.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen