Rapé

Rapé spreek je uit als ha-pay. Het is een snuff die wordt gebruikt door Braziliaanse inheemse stammen. Het hoofdbestanddeel van Rapé is altijd fijngemalen tabaksblad, Nicotiana Rustica. Dit tabaksblad bevat een hoog nicotinegehalte, en omdat nicotine een stimulerende werking heeft, heeft Rapé dus een oppeppende werking! Voor rapé kun je een self-applicator pijp gebruiken, genaamd ‘Kuripe’.

Rapé is een samengesteld geheel van diverse planten die groeien in het Amazonegebied. Het hoofdingrediënt is Nicotiana rustica.

Rapé kan zowel een stimulerend als een psychoactief effect veroorzaken. Dat hangt af van welke planten gebruikt worden om het te maken. Wanneer het tijdens sjamanistische rituelen gebruikt wordt, kan het diepzinnige ervaringen opwekken. Voor sjamanen is rapé heilig. verrijkt met andere tot fijn poeder vermalen plantaardige bestanddelen, of alkalische as. Dat kunnen onder meer tonkabonen, kaneel, kamfer, bananenschillen en andere materialen zijn. Sommige rapé preparaten bevatten hallucinogene planten, zoals macambo, anadenanthera, psychotria viridis, virola, en meer. Stammen en culturen waarin het sjamanisme bedreven wordt, houden normaal gesproken de ingrediënten van hun rapé geheim.

Het effect van rapé is een soort intense klap op je geest, waarbij je je ineens bevrijd kan voelen en negativiteit makkelijker los kan laten. De precieze effecten verschillen uiteindelijk altijd per persoon en per keer, maar deze ervaringen horen we veel terug van gebruikers.

Pagina 1 van 2