Chaga (Inonotus Obliquus)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aantal capsules: 120 caps

Maat capsules: Maat 0 Netto-inhoud

Capsules: 400mg

Dosering: 2x daags 1 capsule tijdens de maaltijd met water innemen.


Nederlandse naam(en): De diamant van het woud, Berkenweerschijnzwam

 

Chaga;

Chaga (Inonotus Obliquus) ook wel de diamant van het woud, kan ondersteunend werken tegen virussen, is een zeer sterke anti-oxidant en er is veel onderzoek gedaan naar de werking van Chaga tegen bepaalde vormen van kanker. Chaga wordt vaak gebruikt om een balans te krijgen in het immuunsysteem, dit komt mede door de volgende stoffen: betulinezuren, ergosterol, fecosterol en epsterol.

Ingrediënten per vegetarische capsule: 400 mg organische Chaga (inonotus obliquus) extract van 100% vruchtlichaam (sclerotia). Het is een full-spectrum extract verkregen door middel van H2O en ethanol. Dit om het maximale uit de vruchtlichamen te halen. Het bevat 35% polysachariden, betuline, betulinezuur en sterolen.

Hulpstoffen: Magnesiumcitraat en siliciumdioxide

 

Kan hulp bieden bij:

- De stoffen uit de Chaga zwam kunnen een krachtige werking hebben tegen kankercellen.

- Door de vele antioxidanten die de Chaga bevat kan deze het natuurlijke proces van ouder worden vertragen.

- Afname in de klachten van psoriasis.

- Het opbouwen van een algeheel sterker immuunsysteem, waardoor virale infecties minder kans zouden kunnen hebben.

 

Extra informatie:

Paddenstoelen en de farmacologische interactie bij de mens; Hier spelen de polysachariden en Bèta-glucanen een belangrijke rol. Essentieel voor het immuunsysteem van de mens.

Polysachariden zijn niet de enige categorie van actieve bestanddelen van de paddenstoel die het immuunsysteem voeden. Maar wel 1 van de belangrijkste en grootst vertegenwoordigd in de paddenstoel.

Door een aantal immuun receptoren, in je lichaam kunnen de polysachariden direct worden opgenomen. Op andere receptoren moet de polysacharide, als het ware opgeknipt worden in kleinere stukjes. Deze stukjes noem je dan Bèta-glucanen. Je lichaam is in staat om dit te doen.

Deze stoffen verhogen het zogenaamde cytotoxische immuunsysteem. Niet allen tegen geïnfecteerde cellen en pathogenen maar kan ook tegen kankercellen. Polysachariden kunnen ook in staat zijn, je immuunsysteem te verbeteren en chronische aandoeningen aan te vechten. Zoals bijvoorbeeld auto-immuunziekten, kanker en ontstekingen.

Niet alle polysachariden (gekoppelde suikers) zijn hetzelfde. Ons lichaam heeft suikers nodig om aan de energiebehoefte te voldoen. Daarom kan ons lichaam heel gemakkelijk alphapolysachariden opnemen. Deze alphapolysachariden komen voor bij planten en kunnen snel worden verteerd en opgenomen. Deze suiker ketens zijn aan elkaar gekoppeld op de eerst en de vierde plek van het suiker molecuul. Op deze manier worden er polysachariden gevormd. Bij paddenstoelen worden de polysachariden gekoppeld op de eerste en derde plek van het suiker molecuul. Daarbij worden er zijketens gevormd door een op de zesde plek van het molecuul. Op deze manier ontstaat er een meer complexe polysachariden. Deze wordt dus niet gelijk verteerd en als energie gebruikt in ons lichaam. Maar wordt pas veel later door ons lichaam opgenomen en of afgebroken tot Bèta-glucanen. Hierdoor komen ze in een ander fase van het verteringsproces waardoor zij op celniveau hun afgifte kunnen realiseren Ga ook naar: www.mcmyco.com Waarschuwing: Buiten bereik van kinderen bewaren. Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts wanneer er sprake is van zwangerschap, borstvoeding of gezondheidsklachten. Dit is een voedingssupplement en dient als zodanig gebruikt te worden.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen