Dream Herb – Dried Leaves

Beschikbaarheid: Op voorraad

Omschrijving:

Droomkruid (Calea zacatechichi) wordt in Mexico ook wel ‘blad van god’ genoemd. Het kruid wordt gewaardeerd om haar 'verheldering van de zintuigen’, ‘visioenen in dromen’ en als ‘geheime plant’ om deze visioenen mee op te roepen. Het kruid wordt door Mexicaanse sjamanen gebruikt om tijdens het dromen goddelijke berichten door te krijgen. Het wordt door 'gewone' Mexicanen gebruikt als eetlustopwekker en als gezondheidsmiddel dat onder andere een natuurlijke stoelgang bevordert.

 

Droomkruid - effecten

Na 30 minuten ontstaat een verhoogde staat van bewustzijn (je voelt eigen hartslag en pols). Sommige mensen zullen een duidelijke helderheid in geest en gevoel opmerken. Calea wordt in hogere doseringen beschouwd als hallucinogeen, maar de hallucinogene bestanddelen zijn nog niet geïsoleerd.

 

Gebruik

3 tot 25 gram gedroogde bladeren kunnen worden vermalen en als thee worden gedronken. De smaak is vrij bitter, breng de thee desgewenst op smaak met wat honing

| marijn 23-01-2022 23:15

F***** wat is dit vies man, echt waar. die smaak (als je er thee van maakt) blijft voor eeuwig in je mond en keel zitten. hoe ik de smaak kan beschrijven is dat je een xtc pil drinkt maar dan niet echt een chemische smaak maar een hele erge bittere smaak.

Maar als je slaap heeft het zeker effect, wat er bij mij gebeurd is eigenlijk dat ik bijna niet eens weet dat ik slaap. Tenminste als ik opsta dan denk ik van "heb ik nou geslapen?"
Wel grappig zo nu en dan voor een andere 'slaap effect'.

3 sterren op basis van 1 beoordelingen