Guarana poeder - 50 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

Guarana is zeer bekend als bestanddeel van energiedrankjes en energiepillen. Het guarana kruid (Paulinnia cupana) komt uit de Braziliaanse tropische regenwouden. Veel indianenstammen gebruiken het als stimulatiemiddel tijdens bijvoorbeeld de jacht. Ze lossen de guarana op in water of bakken er broden van. De opname van cafeïne in de guarana wordt beter en gelijkmatiger opgenomen in het lichaam dan gewone cafeïne. Een kop Guarana thee is zo'n 4 keer sterker dan koffie.

 

Effect Guarana

Guarana bezit kenmerken die gelijk zijn aan koffie. Guarana zorgt voor meer energie en kan een lekkere opkikker bezorgen. Ook kan het Guarana kruid de slaapbehoefte beperken of verminderen. De uitwerking van guarana wordt verstrekt in samenwerking met andere energie bevorderende producten als gewone cafeïne en taurine. Het guarana kruid wordt door sommige indianen uit het Amazone gebied ook wel gebruikt als afrodisiacum.

 

Guarana Gebruiken

Los de Guarana poeder op in heet water, koffie, thee, warme melk of andere drank als een smoothie.

Bestanddelen Guarana

Van de cafeïne-achtige stoffen is guarana de sterkste. Guarana heeft circa 4,2% cafeïne in zich en daarnaast andere ingrediënten als guaranine, theofylline en theobromine. Dat laatste is een ontspannende stof die je ook in thee aantreft en voorkomt het zenuwachtige gevoel dat alleen cafeïne kan veroorzaken. Daarnaast bevat Guarana ook calcium, looizuur, magnesium, vezels, mineralen, essentiële aminozuren en koolhydraten.

Waarschuwingen Guarana

Om het effect te beoordelen kun je het beste eerst 1 drankje drinken en het effect afwachten. Daarna kun je geleidelijk meer drankjes proberen. De in Guarana aanwezige cafeïne kan mogelijk slapeloosheid, nervositeit, hartkloppingen of irritatie tot gevolg hebben. Guarana niet gebruiken als je borstvoeding geeft of zwanger bent. Niet voor personen onder de 18 jaar. Buiten bereik van kinderen houden.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen