Cola Nut - 60 caps

Beschikbaarheid: Op voorraad

Cola nut capsules komen van het zaad van een boom die meestal zal behoren tot Cola acuminata. De kolanoot is vooral bekend omdat ze gebruikt werd (en misschien nog wordt) in Coca-Cola.

De cola nut capsules hebben een wat bittere smaak en bevat cafeïne. Het wordt gebruikt vanwege de stimulerende eigenschappen  en het vermogen euforische gevoelens op te wekken. Het bevordert alertheid, het gevoel van opgewektheid, een verbetering van de stemming, gevoeligheid voor aanraking, de onderdrukking van het hongergevoel en in sommige gevallen doet de kolanoot dienst als een afrodisiacum. De effecten zijn vergelijkbaar met andere xanthine-bevattende kruiden zoals cacao, thee, koffie, guarana en yerba mate. Het gevoel van euforie en welzijn is bij het gebruik van de kolanoot echter wel iets heviger. Er treedt bij gebruik ook een stimulerend effect op in het zenuwstelsel en het hart.

Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat cola nut capsules ook een vet verbrandende functie hebben en de uitscheiding van maagsappen bevorderen. Na gebruik is in het menselijk lichaam sprake van een ietwat verhoogde hartslag.  Langdurig gebruik kan leiden tot een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk en een verhoogde transpiratie. De effecten kunnen tot zes uur na inname aanwezig blijven.

Afrikaanse moslims gebruiken de noot ter vervanging van alcohol. Een ander gebruik van de kolanoot is de behandeling van mensen met astma. De cafeïne zorgt ervoor dat de luchtwegen verder open komen te staan wat het ademen vergemakkelijkt.

 

Dosering

Neem 2 capsules per keer in met een glaasje water.

 

Ingrediënten

Cola Nitida (Cafeïne)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen