Cordyceps Militaris (Tochukas”)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aantal capsules: 120 caps
Maat capsules: Maat 0
Netto-inhoud Capsules: 400mg
Dosering: 2x daags 1 capsule tijdens de maaltijd met water innemen.


Nederlandse naam: Winterworm zomergras Cordyceps Militaris;

Cordyceps (Militaris) ook wel rupspaddenstoel, bevordert het uithoudingsvermogen, de opname van zuurstof en een gezond metabolisme. Doordat de zuurstofopname beter wordt bij gebruik van de Cordyceps, zal het transport in het bloed toenemen.

Ingrediënten per vegetarische capsule: 400 mg organische cordyceps militaris extract van 100% vruchtlichaam (paddenstoel). Het is een full-spectrum extract verkregen door middel van H2O en ethanol. Dit om het maximale uit de vruchtlichamen te halen. Het bevat 30% polysachariden, betaglucanen en cordycipine

 

Hulpstoffen: Magnesiumcitraat en siliciumdioxide

 

Kan hulp bieden bij:

- Als de Cordyceps langere tijd wordt ingenomen, kan die vermoeidheid of zelfs chronische vermoeidheid tegengaan.

- Door het stimuleren van het aanmaken van bepaalde hormonen zoals testosteron, kan de Cordyceps bijdragen aan een verhoogd libido.

- Kan hulp bieden bij hart en vaatziektes doordat Cordyceps bloeddruk- en cholesterolverlagend kan werken.

- Cordyceps kan ontstekingsremmend werken.

- De afgifte van insuline en de daardoor helpen de bloedsuikerspiegel op niveau te houden.

 

Extra informatie: Paddenstoelen en de farmacologische interactie bij de mens; Hier spelen de polysachariden en Bèta-glucanen een belangrijke rol. Essentieel voor het immuunsysteem van de mens.

Polysachariden zijn niet de enige categorie van actieve bestanddelen van de paddenstoel die het immuunsysteem voeden. Maar wel 1 van de belangrijkste en grootst vertegenwoordigd in de paddenstoel.

Door een aantal immuun receptoren, in je lichaam kunnen de polysachariden direct worden opgenomen. Op andere receptoren moet de polysacharide, als het ware opgeknipt worden in kleinere stukjes.

Deze stukjes noem je dan Bèta-glucanen. Je lichaam is in staat om dit te doen. Deze stoffen verhogen het zogenaamde cytotoxische immuunsysteem. Niet allen tegen geïnfecteerde cellen en pathogenen maar kan ook tegen kankercellen. Polysachariden kunnen ook in staat zijn, je immuunsysteem te verbeteren en chronische aandoeningen aan te vechten. Zoals bijvoorbeeld auto-immuunziekten, kanker en ontstekingen.

Niet alle polysachariden (gekoppelde suikers) zijn hetzelfde. Ons lichaam heeft suikers nodig om aan de energiebehoefte te voldoen. Daarom kan ons lichaam heel gemakkelijk alphapolysachariden opnemen. Deze alphapolysachariden komen voor bij planten en kunnen snel worden verteerd en opgenomen. Deze suiker ketens zijn aan elkaar gekoppeld op de eerst en de vierde plek van het suiker molecuul. Op deze manier worden er polysachariden gevormd. Bij paddenstoelen worden de polysachariden gekoppeld op de eerste en derde plek van het suiker molecuul. Daarbij worden er zijketens gevormd door een op de zesde plek van het molecuul. Op deze manier ontstaat er een meer complexe polysachariden. Deze wordt dus niet gelijk verteerd en als energie gebruikt in ons lichaam. Maar wordt pas veel later door ons lichaam opgenomen en of afgebroken tot Bèta-glucanen. Hierdoor komen ze in een ander fase van het verteringsproces waardoor zij op celniveau hun afgifte kunnen realiseren.

 

Waarschuwing:

Buiten bereik van kinderen bewaren.

Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts wanneer er sprake is van zwangerschap, borstvoeding of gezondheidsklachten.

Dit is een voedingssupplement en dient als zodanig gebruikt te worden.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen