Rapé Kuntanawa Tipy - 7 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

Omschrijving:

Over de Tipy Rape:
Deze specifieke Rapé-variant is gemaakt door een lid van de Kuntanawa-stam en wordt bereid met een basis van lokaal biologisch geteelde kruiden, samen met as van de Sapota boom. Het unieke karakter van deze Rapé wordt gevormd door een bijzonder kruid dat bekend staat als Tipy en dat door de Kuntanawa veelvuldig wordt gebruikt voor spirituele reiniging. De toevoeging van het Tipy-kruid geeft deze authentieke Rapé een heerlijke geur. Bovendien kan deze Rapé vaker worden gebruikt in vergelijking met andere varianten, vanwege de milde eigenschappen die de Sapota-as met zich meebrengt.

Over de Kuntanawa Tribe:
De Kuntanawa-stam is bijna volledig uitgeroeid als gevolg van de massamoorden tijdens de rubberhausse. Na de rubberhausse bleef er slechts één enkele familie over, en pas sinds het begin van de jaren 2000 begon een kleine groep Kuntanawa hun inheemse erfgoed op te eisen. Helaas is hun cultuur nog steeds bedreigd en hebben de Kuntanawa nog steeds moeite om volledige etnische erkenning te verkrijgen en hun territorium terug te winnen. Tegenwoordig zijn er nog maar ongeveer 250 leden verspreid over de regio Acre in Brazilië. Om te overleven, sluiten de Kuntanawa zich aan bij andere Pano-talige stammen en organiseren ze samen festivals om hun tradities, rituelen en cultuur te delen met buitenlandse bezoekers. Deze kleine Pano-talige stam hecht veel waarde aan het ritueel gebruik van Ayahuasca om hen te onderwijzen en te begeleiden. De Kuntanawa geloven zelfs sterk dat Ayahuasca hun oude kennis zal onthullen en hun deels verloren tradities zal herstellen (Pantoja et al., 2014). Hun taal lijkt echter onherstelbaar verloren te zijn gegaan.

Gebruik:
De verpoederde rapé, kan met een Tepi-pijpje in iemands neusholtes geblazen worden. Of met een Kuripe-pijpje kun je het in je eigen neusholte blazen.
Dosering:
Begin met een kleine hoeveelheid, denk hier aan 0,2 tot 0,4 gram per neusgat. Ook is het aan te raden dat je niet direct met een te zware Rape begint!

Waarschuwing:
Buiten bereik van kinderen bewaren. Niet gebruiken bij hoge of lage bloeddruk, hart- en/of longklachten, diabetes, zwangerschap, bij gebruik van medicijnen, drugs of alcohol. Donker en koel bewaren.

Netto Inhoud: 7 gram
Merk: Shamanita
Ingrediënten:
Nicotiana Rustica (bevat nicotine), Tsunu (Platycyamus regnellii).
Gebruiksdoel: Diepe mediterende omarming en spirituele openstelling.
Sterkte: Sterk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen