Atlantis

Beschikbaarheid: Op voorraad

Soort
Psilocybe Atlantis, "Forbidden Fruit"

Wat is een truffel?
Truffels zijn een schimmelsoort van de familie groep scletoria. Scletoria is een schimmel die zich vormt tussen de zwamdraden in de grond. De scletoria groeit dus tussen de  zwamvlok, zwamdraden,of mycellium.  De Scletoria is eigenlijk een opslagmechanisme van de schimmel, want onder goede omstandigheden zou de zwamvlok geen Scletoria vormen, maar juist paddestoelen. Als de condities slecht zijn dan maakt het mycellium Scletoria aan als opslagplaats voor voedingsstoffen voor betere tijden. Een truffel is dus eigenlijk geen truffel, maar een voor fase van de paddestoel. In de volksmond worden Sceltoria  magic truffels genoemd vanwege hun werking.

Werkzame stof
Psilocybine is het werkzame bestandsdeel in truffels. Psilocybine is een triptamine (neurotransmitter) die ook wordt geproduceerd door ons lichaam. In het lichaam wordt de Psilocybine omgezet in psilocine alvorens het functioneert als agonist op je serotonine receptoren.

Gebruik
Neem eerst een halve dosis om je reactie te testen. Na ongeveer drie kwartier zal de werkzame stof psilocine intreden.  Als de werking  op dat moment naar de wens is kan de rest worden genuttigd, of worden besloten om het bij de initiële portie te houden. Let op dat je voldoende tijd neemt om de effecten eerst te laten intreden voordat je de knoop doorhakt.

Effecten
Gebruikers van truffels omschrijven de effecten vaak als: aanvallen van hilariteit, gevoelens van universele verbondenheid, visioenen bij het sluiten van de ogen, veranderde perceptie van kleur en geluid, introspectieve gedachten en euforische gevoelens.

De effecten van de truffel zullen zo’n 3 tot 8 uur merkbaar zijn afhankelijk van de dosis, lichaamsgewicht en mentale staat van de gebruiker.

Bewaren
De truffels zijn vacuüm verpakt en zijn ten minste 30 dagen houdbaar. Bewaaradvies: donker en tussen 2°C en 4°C. Na het aanbreken van de verpakking zijn de truffels beperkt houdbaar

Waarschuwing
Het gebruik van truffel wordt ten strengste afgeraden als je depressief bent, medicatie gebruikt , in combinatie met andere middelen,zwanger bent of borstvoeding geeft. Na het gebruik van truffels het besturen van gemotoriseerde voertuigen vermijden.  Truffels zijn niet geschikt voor minderjarigen (onder de 18 jaar). Wees verstandig en gebruik truffels alleen als je de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Als er voor het eerst truffels wordt gebruikt is het verstandig om er iemand bij te hebben, vaak ook wel een tripsitter genoemd.

 

Magische truffels bevatten de onderstaande voedingswaarden: 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Let op! In verband met vakantie periode worden de bestellingen vanaf 28 juli pas na 29 augustus verstuurd. Verbergen