Reishi (Ganoderium Lucium)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aantal capsules: 120 cap
Maat capsules: Maat 0 Netto-inhoud
Capsules: 400mg
Dosering: 2x daags 1 capsule tijdens de maaltijd met water innemen.


Nederlandse namen: Japanse Lakzwam, koning der kruiden.

Reishi;

Reishi (Ganoderma Lucidum) ook wel Japanse Lakzwam, kan ondersteunend werken voor de bloedsomloop en kan het lichaam ondersteunen bij stress. Onderzoeken tonen daarnaast aan dat bij gebruik van Reishi het slaapritme sterk verbetert. Reishi geeft daarnaast energie en weerstand.

Ingrediënten per vegetarische capsule: 400 mg organische Reishi (Ganoderma Lucidum) extract van 100% vruchtlichaam (paddenstoel). Het is een full-spectrum extract verkregen door middel van H2O en ethanol. Dit om het maximale uit de vruchtlichamen te halen. Het bevat 30% polysachariden en bèta-glucanen

Hulpstoffen: Magnesiumcitraat en siliciumdioxide.

 

Kan hulp bieden bij:

- Ondersteuning van de gezondheid, hart en bloedvaten doordat Reishi het zuurstoftransport optimaliseert.

- Werkt tegen verschillende soorten ontstekingen en helpt met het voorkomen hiervan.

- Tijdens drukke periodes kan Reishi een ondersteuning geven om met de bijkomende stress om te gaan.

- Reishi kan meewerken aan een goede nachtrust, waardoor het lichaam zich beter kan herstellen.

- Bij het regelmatig nemen van Reishi kan de hormoonhuishouding in evenwicht worden gebracht

Extra informatie: Paddenstoelen en de farmacologische interactie bij de mens; Hier spelen de polysachariden en Bèta-glucanen een belangrijke rol. Essentieel voor het immuunsysteem van de mens.

Polysachariden zijn niet de enige categorie van actieve bestanddelen van de paddenstoel die het immuunsysteem voeden. Maar wel 1 van de belangrijkste en grootst vertegenwoordigd in de paddenstoel.

Door een aantal immuun receptoren, in je lichaam kunnen de polysachariden direct worden opgenomen. Op andere receptoren moet de polysacharide, als het ware opgeknipt worden in kleinere stukjes. Deze stukjes noem je dan Bèta-glucanen. Je lichaam is in staat om dit te doen.

Deze stoffen verhogen het zogenaamde cytotoxische immuunsysteem.

Niet allen tegen geïnfecteerde cellen en pathogenen maar kan ook tegen kankercellen. Polysachariden kunnen ook in staat zijn, je immuunsysteem te verbeteren en chronische aandoeningen aan te vechten. Zoals bijvoorbeeld auto-immuunziekten, kanker en ontstekingen. Niet alle polysachariden (gekoppelde suikers) zijn hetzelfde. Ons lichaam heeft suikers nodig om aan de energiebehoefte te voldoen. Daarom kan ons lichaam heel gemakkelijk alphapolysachariden opnemen. Deze alphapolysachariden komen voor bij planten en kunnen snel worden verteerd en opgenomen. Deze suiker ketens zijn aan elkaar gekoppeld op de eerst en de vierde plek van het suiker molecuul. Op deze manier worden er polysachariden gevormd. Bij paddenstoelen worden de polysachariden gekoppeld op de eerste en derde plek van het suiker molecuul. Daarbij worden er zijketens gevormd door een op de zesde plek van het molecuul. Op deze manier ontstaat er een meer complexe polysachariden. Deze wordt dus niet gelijk verteerd en als energie gebruikt in ons lichaam. Maar wordt pas veel later door ons lichaam opgenomen en of afgebroken tot Bèta-glucanen. Hierdoor komen ze in een ander fase van het verteringsproces waardoor zij op celniveau hun afgifte kunnen realiseren

Waarschuwing: Buiten bereik van kinderen bewaren.

Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts wanneer er sprake is van zwangerschap, borstvoeding of gezondheidsklachten.

Dit is een voedingssupplement en dient als zodanig gebruikt te worden. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen